Самолетни билети до Чикаго

Евтини полети до Чикаго 

Виж най-изгодни цени за двупосочни самолетни билети до Чикаго

Чикаго е огромен мегаполис в северната част на щата Илиноис, САЩ. Градът е разположен на западния бряг на езерото Мичиган и поради постояннните ветрове, духащи от езерото, Чикаго е наричан още  „Градът на ветровете“. Той е трети по големина в САЩ след Ню Йорк и Лос Анджелис, четвърти по големина в Северна Америка и седми в Западното полукълбо. Чикаго е вторият най-добре развит в икономическо отношение град в страната.

Удобното географско разположение на Чикаго и връзката му с морето чрез канал способстват за развитието на система за пасажерски и товарен превоз. Речният порт на езерото Мичиган – Харбър е най-големият в САЩ. Най-натовареното летище в Щатите се намира в Чикаго. Аеропортът О'Хара има най-голям пътникопоток в страната. Ежедневно тук кацат и излитат около 200 самолета. Като международно летище О'Хара е и голям трансферен хъб. Предвид това евтини полети до Чикаго винаги се търсят. Второто голямо летище в Чикаго Мидуей е по-малко от О'Хара.

В деловия център на Чикаго са съсредоточени най-големите в северната част на щатите банки и главните офиси на огромните световни корпорации. Тук се намират първокласни бутици, ресторанти, хотели, най-известните изложбени зали, които ежегодно привличат няколко милиона туристи. Чикаго е градът на парковете, небостъргачите (именно тук е построен първият в света небостъргач през 1885 г.) и нощните развлечения. Хиляди нощни клубове посрещат посетителите си с богата шоу програма. Чикаго се счита за родината на джаза. Ежегодно в града се провежда джазов фестивал.

Независимо от огромното количество небостъргачи, Чикаго е потопен в зеленина и се счита за един от най-привлекателните за разходка град в САЩ със своите 500 парка. Ако искате да усетите атмосферата на Чикаго, възползвайте се от нашите предложения за евтини самолетни билети до Чикаго. Най-подходящите сезони за това са пролетта и есента. Лятото е много горещо, а зимата – много студена.

Главният туристически обект в Чикаго е Военно-морският пирс, в който има много атракциони и детски музей с динозавъри. Другият обект в полезрението на туристите е Музейният кампус Чикаго, с територия 230 850 кв. м., върху която са разположени 3 големи експозиции.

В Чикаго се намира най-голямата българска диаспора в САЩ. По неофициални данни броят на българите варира между 150 000  и 200 000 души. В града има български православен храм, културно-информационен център и няколко български заведения. В областта оперират много български компании.

Етикети: Евтини самолетни полети София - Чикаго и Чикаго - София,  Евтини полети до САЩ, промоции, билети, цени


myfly.bg

Полети от София, България до Чикаго, САЩ

Промоции на самолетни билети евтини полети до Чикаго

Резервирайте самолетни билети умно и по-бързо.

0700 10 332