Самолетни билети до Дъблин-Ирландия

Евтини полети до Дъблин 

Виж най-изгодни цени за двупосочни самолетни билети до Дъблин

Ирландската столица Дъблин се намира в източната част на страната и е с население около половин милион души. Градът е с неголеми размери, тук няма съвременни големи „стъклени“ сгради, но има типичните за Ирландия постройки и много паркове. Всичко това придава на града дружелюбна атмосфера и очарование на „провинциална столица“, което отличава Дъблин от останалите европейски столици. За желаещите да се „потопят“ в тази специфична градска среда, Myfly предлага евтини самолетни билети до Дъблин през всеки сезон на годината. Особено приятен обаче е градът през лятото, когато типичните ирландски дъждове са по-малко, отколкото в западната част на страната.

Въпреки своите незначителни размери, Дъблин е една от любимите за пътешествениците столици в света. Практически всички по-големи забележителности на Ирландия се намират в Дъблин и в непосредствена близост до него. Една от най-известните сред тях е Тринити колидж, който е основан от кралица Елизабет I още през 1592 година.

Той представлява комплекс от великолепни старинни сгради, една от които е библиотека, също построена в края на 16 век. Колежът, заедно с Дъблинския университет са най-старите и престижни учебни заведения в цяла Ирландия. Колежът придобива свретовна слава благодарение на Келската книга, която се съхранява в библиотеката. Това уникално творение на келтските монаси датира от 800 г. и се смята за най-красивото средновековно ръкописно издание.

Сред другите забележителности на града са Дъблинския замък, където от 12 век до 20-те години на миналия век се разполага британската администрация. Не по-малко интересни са двата събора: главният катедрален храм на града – „Крайст Чърч“ и катедралата „Св. Патрик“ – най-голямата в цяла Ирландия. Невъзможно е да се изброят всички забележителности в града, има много музеи и театри, сред които изпъкват Националния музей на Ирландия, Националната галерия на Ирландия, Националния театър на Ирландия и Държавния концерт хол. Някои от туристическите места са със свободен достъп, другите са с входна такса.

Не по-малко интересни за посещение са ирландските пъбове, в които ирланската бира и ирландското уиски са най-предпочитаните от туристите питиета. От храната най-популярно е ирландското рагу.

Етикет: Евтини самолетни билети до дублин, цени, промоции, евтини полети, изгодни оферти до дублин, ирландия


myfly.bg

самолетни билети до дублин ирландия

Промоции на самолетни билети евтини полети до Дублин-Ирландия

Резервирайте самолетни билети умно и по-бързо.

0700 10 332