{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Евтини самолетни билети до Дубай

Дубай – космополитът на Изтока, столица на Емирство Дубай, част от Обединените арабски емирства (ОАЕ). Това е най-разкошния и утрасъвременен град в Близкия Изток, който смело можем да наречем туристически диамант. Градът е най-важният търговски и финансов център в Близкия Изток, като през последните години туризмът и финансовите услуги Дубайпостепенно изместват добива и преработката на нефт в приоритетите на икономиката.

 

Евтини самолетни билети до Дубай от myfly.bg

Евтини самолетни билети до Дубай

Тласъкът в икономическото развитие на Дубай идва обаче именно петролните находища, открити през 1966 г. До тогава Дубай е едно малко селище, но като пристанище е играело винаги важно значение. И малко цифри за пример: в началото на 19 век в Дубай живеят 1200 жители, в началото на 20 век те вече са 10 000, а след откриване на нефтените находища, когато в града приижда работна ръка от Индия и Пакистан, населението нараства до близо 59 000 души. Днес жителите на Дубай наброяват 2 773 206 души и населението ще продължава да нараства.

На какво се дължи този феномен? Ако през втората половина на 20 век тук идват заради нефтената индустрия, в първата половина на 21 век населението нараства вследствие на далновидната политика на емирите на Дубай, които съзнавайки, че залежите от петрол бързо ще се изчерпат, насочват икономиката в друго русло. Те стимулират търговията, като оствобождават бизнеса от данъци и водят мащабно строителство, което превръща пустинното селище в бляскъв град сред пустинята, който привлича големи корпорации и туристи от целия свят. Днес Дубай е един от най-посещаемите от туристи град в света. Нещо повече, онези, които са посетили града преди десетина години, днес няма да го познаят, защото Дубай непрекъснато се развива и променя. Затова той често е наричен градът на бъдещето.

Промоции на самолетни билети евтини полети до Дубай

Евтини полети до Дубай – myfly.bg

Несъмненно, визитна картичка на града са небостъргачите, които постоянно изникват в пустинята. Най високата сграда в света е именно в Дубай – 828-метровата Бурдж Халифа, където има изградена площадка за туристи. До Бурдж Халифа се намира известният в цял свят музикален фонтан Дубай. Не по-малко известни са най-големите в света изкуствено построени Палмови острови, върху които са построени луксозни вили, магазини и хотели. Също в Дубай се намира един от най-големите аквариуми в света, разположен в най-големия търговско- развлекателния център в Близкия Изток „Дубай“. В Дубай, където най-ниската температура в годината е 14 градуса, е създаден един от най-големите в света и първият в Близкия Изтк покрит ски курорт „Ски Дубай“.

Дубай е известна шопинг дестинация. Тук се провежда ежегоден шопинг фестивал, по време на който намаленията достигат до 70 %. Особено тогава евтини полети до Дубай се търсят много.

Транспортната мрежа в града постоянно се развива. От 2009 г. тук функционира метро, в което има специални вагони само за жени. Придвижването в града става с автобуси, коли, в това число и под наем и такси. В Дубай може да се възползвате и от водни автобуси и водно такси, които пресичтат залива, който разделя двата квартала на Дубай – Дейра и Бар-Дубай.

И преди да отпътувате за Дубай, трябва да сте наясно, че нравите тук много се отличават от същите в западния свят. Тук за употреба на алкохол, пушене и неприлично облекло и поведение могат да ви арестуват.  Освен това, при използването на интернет подгответе се да бъдете цензурирани. Но всичко това са традиции на Изтока, които не трябва да помрачат планираната почивка в един от най-колоритните градове на света.

Промоции на самолетни билети евтини полети до Дубай

Евтини самолетни билети до Кипър

Резервирайте самолетни билети до Дубай умно и по-бързо.