{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Евтини самолетни билети до Копенхаген | Столицата на Дания Копенхаген е известен в цял свят като градът на Ханс Кристиан Андерсен, затова главният символ на датската столица е паметникът на Русалката.билети до Копенхаген Столицата на Дания Копенхаген е известен в цял свят като градът на Ханс Кристиан Андерсен, затова главният символ на датската столица е паметникът на Русалката. Това е най-посещаваният град не само в цяла Дания, но и в цяла Скандинавия. Копенхаген е разположен в залив, което прави връзката на града по море с Осло, Стокхолм, Хелзинки, крайбрежните градове на Холандия, Германия, Полша, Прибалтийските републики много бърза и удобна.

Евтини самолетни билети до Копенхаген

Евтини самолетни билети до Копенхаген

Евтини самолетни билети до Копенхаген

Най-лесният и бърз начин за достигане до Копенхаген от по-далечни и континентални градове е със самолет. Междунаровното летище в Копенхаген Каструп е едно от най-старите летища в Европа. То е най-голямото и най-натовареното международно летище в Скандинавия. Директни полети до България има само когато се изпълняват сезонните чартърни поледи до Бургас и Варна.

Копенхаген е много компактен и уютен град, в който почти няма небостъргачи, но пък има много старинни къщи, паркове и крайбрежни алеи. В центъра на града се намира една от най-дългите пешеходни улици в Европа – Строгет, където има множество магазини. В Копенхаген удобно ще се чувстват както пешеходците туристи, така и велосипедистите: половината от жителите на Копенхаген се придвижват на две колела, а общата дължина на велоалеите надвишава 400 км. Повечето културни събития са през пролетта и лятото, като най-масовите са: Международния фестивал на документалното кино, Международния фестивал на поезията, Джазовия фестивал и знаменитият Копенханагенски карнавал.  През този период на годината се търсят и най-много евтини самолетни билети Копенхаген, тъй като туристите съчетават културното събитие с туристическа обиколка на града.

Най-много забележителности има в центъра на датската столица. Маршрутът на повечето туристи започва обикновено от паметника на Русалката в пристанището на Копенхаген. Срещу паметника се намира крепостта Кастелет, построена през 17 век и която още се намира във владение на Министерството на отбраната на Дания. Друга забележителност в града е дворцовият комплекс Амалиенборг – визитна картичка на Дания и официална резиденция на монарсите.  Комплексът се състои от четири еднакви двореца, разположени едни срещу друг и площад с паметник на крал Фредерик V. В двореца има и музеи.

Едно от най-романтичните места за разходка в Копенхаген е Новото пристанище. Крайбрежната украсяват разноцветни домове от 17 век, в един от който е живал Ханс Кристиан Андерсен. Друг паметник от 17 век е Кръглата кула в Копенхаген.

В Копенхаген има много музеи, като най-богат с исторически експонати е Националният музей на Дания.

Копенхаген привлича и децата. В града има два парка с атракциони, на една от метростанциите се намира и най-големият аквариум в Северна Европа „Синята планета“.

Етикети: Евтини полети до Копенхаген, Самолетни билети Дания, цени, промоции, evtini bileti daniya, samoletni bileti do danya, самолетни билети проможии, полети от Дания, евтини самолетни билети от копенхаген

Wizz air евтини билети софия копенхаген | Избор на полети софия копенхаген | Летища в дания | Самолетни билети от дания до българия | Уиз еър софия копенхаген | Варна копенхаген | София дания самолетни билети

Промоции на самолетни билети евтини полети до Копенхаген

Резервирай полета си сега!

0883 522 322

Полети от София, България до Копенхаген