{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Евтини самолетни билети до Букурещ Румъния | Столицата на Румъния Букурещ е най-големият град и основният културен, промишлен и финансов център на страната. Населението му е около 1 880 000 души (2011) или 9 % от цялото население на страната. Съществуват няколко версии за произхода на наименованието на града, като най-вероятната е, че “Букурещ” произлиза от думата “bucurie”, което означава „радост“.

Евтини самолетни билети до Букурещ

Евтини самолетни билети до Букурещ Румъния

Евтини самолетни билети до Букурещ Румъния

Букурещ

Румънската столицата е известна като „Малкият Париж“ заради приликата с френската столица: характерната архитектура в града от 19 век, протичаща през града река и Триумфалната арка. Но това далеч не е всичко, с което Букурещ привлича туристите. Богатата история на града е оставила трайна следа в Стария град с неговите тесни улички, църкви и исторически паметници.

Днес Букурещ е интересен микс от старини постройки и нови стъклени сгради. Сърцето на Букурещ е историческият район Липскани, днес е най-престижния квартал на Букурещ. Тук има останки от крепостта на легендарния румънски княз Влад Цепеш, а църквата в района се счита за най-старата сграда в Букурещ. Наблизо е разположен Националния музей на историята на румънците. В близост до музея се намира най-внушителната сграда в страната – ръмънския парламент, който е втората най-голяма (след Пентагона в САЩ ) административна града в света. Сградата е изградена от материали, произведени в Румъния. Интересен е фактът, че за да изградят Парламента, който се състои от 6 000 стаи, се наложило да унищожат част от историческия център на румънската столица. Също в този район се намира известният Площад на революцията. Освен че е познат като мястото на последните минути от властването на бившия комунистическия държавник на Румъния Николае Чаушеску, на Площада има много исторически паметници. Тук се намира Кралският дворец, служащ в миналото като резиденция на румънските монарси, Националният музей на изкуствата на Румъния и др.

Северните райони на Букурещ се отличават от другите с многобройните си паркове. Друго интересно място – кварталът Примавери в миналото е известен като „закрита“ зона, тъй като достъп до него имали само държавниците в социалистическа Румъния. Тук се намирала и резиденцията на Николае Чаушеску.

В Букурещ има много музеи. А в покрайнините на града туристите могат да видят множество интересни манастири, дворци и гроба на граф Дракула.

Евтини самолетни билети до Букурещ

Най-благоприятното време за посещение в Букурещ е пролетта и есента. Това обаче е важно за туристите. В Букурещ често пътуват хора от деловите среди. Въпреки че до Букурещ се стига за 4-5 часа с кола от София, бизнесмените избират бързината и удобството на въздушния транспорт. Освен това Букурещ е трансферен хъб. Затова не е учудващо, че търсенето на евтини самолетни билети до БукурещРумъния е голямо.

Полети до румъния | Самолетни билети | Летища в румъния


Промоции на самолетни билети евтини полети до Букурещ-Румъния

Резервирайте самолетни билети умно и по-бързо.

Евтини самолетни билети до Кипър

0700 10 332