{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Евтини самолетни билети до Букурещ Румъния | Столицата на Румъния Букурещ е най-големият град и основният културен, промишлен и финансов център на страната. Населението му е около 1 880 000 души (2011) или 9 % от цялото население на страната. Съществуват няколко версии за произхода на наименованието на града, като най-вероятната е, че “Букурещ” произлиза от думата “bucurie”, което означава „радост“.

Евтини самолетни билети до Букурещ

Букурещ

Румънската столицата е известна като „Малкият Париж“ заради приликата с френската столица: характерната архитектура в града от 19 век, протичаща през града река и Триумфалната арка. Но това далеч не е всичко, с което Букурещ привлича туристите. Богатата история на града е оставила трайна следа в Стария град с неговите тесни улички, църкви и исторически паметници.

Днес Букурещ е интересен микс от старини постройки и нови стъклени сгради. Сърцето на Букурещ е историческият район Липскани, днес е най-престижния квартал на Букурещ. Тук има останки от крепостта на легендарния румънски княз Влад Цепеш, а църквата в района се счита за най-старата сграда в Букурещ. Наблизо е разположен Националния музей на историята на румънците. В близост до музея се намира най-внушителната сграда в страната – ръмънския парламент, който е втората най-голяма (след Пентагона в САЩ ) административна града в света. Сградата е изградена от материали, произведени в Румъния. Интересен е фактът, че за да изградят Парламента, който се състои от 6 000 стаи, се наложило да унищожат част от историческия център на румънската столица. Също в този район се намира известният Площад на революцията. Освен че е познат като мястото на последните минути от властването на бившия комунистическия държавник на Румъния Николае Чаушеску, на Площада има много исторически паметници. Тук се намира Кралският дворец, служащ в миналото като резиденция на румънските монарси, Националният музей на изкуствата на Румъния и др.

Северните райони на Букурещ се отличават от другите с многобройните си паркове. Друго интересно място – кварталът Примавери в миналото е известен като „закрита“ зона, тъй като достъп до него имали само държавниците в социалистическа Румъния. Тук се намирала и резиденцията на Николае Чаушеску.

В Букурещ има много музеи. А в покрайнините на града туристите могат да видят множество интересни манастири, дворци и гроба на граф Дракула.

Евтини самолетни билети до Букурещ

Най-благоприятното време за посещение в Букурещ е пролетта и есента. Това обаче е важно за туристите. В Букурещ често пътуват хора от деловите среди. Въпреки че до Букурещ се стига за 4-5 часа с кола от София, бизнесмените избират бързината и удобството на въздушния транспорт. Освен това Букурещ е трансферен хъб. Затова не е учудващо, че търсенето на евтини самолетни билети до БукурещРумъния е голямо.

Полети до румъния | Самолетни билети | Летища в румъния


Промоции на самолетни билети евтини полети до Букурещ-Румъния

Резервирайте самолетни билети умно и по-бързо.

Евтини самолетни билети до Кипър

0883 522 322