{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Евтини самолетни билети до Дортмунд

Дортмунд е град в Западна Германия, днес известен със своите пиповарни, а в миналото – е главен център за добив на въглища и стомана. Именно по време на индустриализацията, населението на Дортмунд нараства много бързо. В началото на 20 век градът има население 100 хиляди души. След половин век жителите на града се увеличават над 6 пъти.

На юг от Дортмунд тече река Рур, като пристанището в града е не само най-голямото речно пристанище в Европа, а и свързва града със Северно море.

По време на Втората световна война Дортмунд е разрушен значително от бомбардировките. Освен жилищни постройки, разрушени са заводи, фабрики, забележителности в града. Един от символите на Дортмунд – църквата Св. Ринолд, построена още през 13 век е разрушена до основи и само десет години след войната е напълно възстановена. Камбанарията на църквата е 104 м., а на върха й е установен орел – гербова фигура на Дортмунд. Друга църква с многовековна история – Св. Петър, също е разрушена от бомбардировките на междусъюзническите сили, но тя е възстановена едва през 80-те години на миналия век. В нея се намира Златното чудо на Вестфалия – олтар от Антверпен със 633 позлатени фигури върху него, направен през 1521 г.

Друга забележителност в града е църквата Света Мария, построена в периода 1178-1185 г. в романски стил с готически елементи. Много ценности в църквата са унищожени от пожар по време на бомбардировките във войната. Впоследствие църквата е възстановена в същия стил. В нея се съхранява една от ценностите на града – олтарът Света Мария, изработен през 1420 г. Още една църква е интересна със своите ценности от 15 век – църквата на Иоан Крестител е единствената днес католическа църква в централната част на града.

Евтини самолетни билети до Дортмунд

Евтини самолетни билети до Дортмунд

Всички забележителности в Дортмунд са разположени в историческия център на града. Той е ограничен от улиците, изградени на мястото на бившите градски валове, техните имена завършват на „wall”.

Евтини самолетни билети до Дортмунд

В Дортмунд има няколко музея. Интересен е археологическият музей, намиращ се във възстановена кула на бивша градска стена. Друг музей, който е интересен за туристите, е Музеят на изкуствата и историята на културата. В града има и музей на бирата и това не е случайно. Тук произвеждат бира още от 1293 година, която традиция не се прекъсва през вековете. Днес кехлибарената напитка се произвежда в 6 завода в Дортмунд.

Евтини полети до Дортмунд

Дортмунд не е „гореща“ туристическа дестинация. Евтини самолетни билети до Дортмунд обаче се търсят постоянно. Градът е посещаван главно от истинските ценители на средновековното изкуство и от хората от научните среди. Последните посещават града по линия на съвместните проекти, които учените имат с индустриалците, целящи комерсиализиране и усъвършенстване на науката.

Промоции на самолетни билети, полети до Дортмунд. Всички полети, всички промоции. Проверете цените в реално време! Промоционални самолетни билети от София до Дортмунд. Лети до Дортмунд на ниски цени. Резервирайте евтини полети от София до Дортмунд с myfly.bg

Етикети: полети до дортмунд, билети от Дортмунмд до София, evtini bileti dortmunt, evtini poleti dortmund, разписание полети дортмунд софия, директни полети софия дортмунд, самолетни билети дортмунд варна, софия дортмунд разстояние, самолетни билети пловдив дортмунд, дортмунд софия wizz, евтини самолетни билети от германия до българия

София дортмунд полети | Самолетни билети дортмунд софия wizzair | Самолетни билети софия дортмунд wizz air | Самолетни билети пловдив дортмунд | Евтини самолетни билети | София дортмунд терминал | София дортмунд ryanair | Sofia dortmund wizzair


Промоции на самолетни билети евтини полети до Дортмунд

Резервирайте самолетни билети умно и по-бързо.

0883 522 322