{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Германската столица Берлин е една от най-атрактивните дестинации за любителите на пътешествия. Поради тази причина ниепредлагаме на своите клиенти изключително евтини самолетни билети до Берлин. Историята на Берлин може да се проследи до 13- век. Градът е бил столица на няколко държави, които обхващали земите на германците. В края на Втората световна война градът е разделен на две части от Берлинската стена (в периода 1961 – 1989 г.): ИзточенБерлин, който е обявен за столица на Германската демократична република и Западен Берлин, който е включен в състава на Федерална република Германия със столица Бон. Берлинската стена става символ на Студената война. С Обединението на Германия през 1990 г. Берлин си възвръща статута на столица на цяла Германия.

Евтини самолетни билети до Берлин

Днес Берлин е най-големият град в Германия, нейният политически и исторически и културен център. Градът е на второ място след Лондон в Европейския съюз по брой на население. Това е един много уютен град, жителите на който се считат за много приветливи.

Виж най-добрите оферти за евтини самолетни билети до Берлин

Виж най-добрите оферти за евтини самолетни билети до Берлин

Сред най-известните забележителности, които определено заслужава да видите в Берлин, са Бранденбургската врата, Райхстага, Телевизионната кула на Берлин, мемориалната църква на Кайзер Вилхелм, дворецът Шарлотенбург и др. Да, дори обикновена разходка из града може да бъде много приятна – много улици са засадени с дървета. Най-големият и най-известният от парковете на града е паркът Тиргартен. Счита се, че Берлин е  „най-зеленият“ град в Европа. Ако искате да се запознаете по-отблизо със забележителностите на Берлин, е най-добре да остане в квартал Мите. Това е най-туристическата част на града, особено ако сметнете колко много хотели тук има на относително ниски цени (60-80 евро на вечер). Това провокира и авиокомпаниите да предоставят на клиентите си евтини самолетни билети до Берлин.

В Берлин има няколко туристически района, където са разположени множество хотели. Във всеки от тях има най-малко един петзвезден хотел. Но в източната част на града след падането на Берлинската стена, един след друг започнаха да се появяват хотели на многозвездните гиганти на международните хотелиерски вериги. Ето защо, днес на Запад е по-лесно да се намери частна квартира или къща за гости с уютна атмосфера, докато в източната част на Берлин такива са по-малко.

Транспорт в берлин

Транспортът на Берлин включва подземен и надземен транспорт: метро, автобуси, трамваи, речни фериботи и велосипеди.

Не случайно Берлин се счита за една от световните столици на културата – в града има голям брой музеи, паметници, концертни зали, театри. Традиционно столица на Германия е домакин на най-големите музикални фестивали, като например джаз фестивалът „Jazzfest“.

За да го посетите, непременно се възползвайте от нашите предложения за евтини самолетни билети до Берлин.

Берлин – идеално място за пазаруване. На една улица може да има до 15 изложбени зали или магазини с продукти на млади дизайнери, които правят много достойни и оригинални колекции, и най-важното, на добри цени. Къде да ги намерите: в областите Фридрисхайн и Кройцберг. Друго място, където можете да си купите уникални сувенири, е пазарът в Тиргартен. Той привлича любителите на антики, на старинни пощенски картички и други стоки втора ръка и се смята за един от най-големите в Европа.

Пазаруване в берлин

За пазаруване на маркови стоки е най-добре да отиде в един от гигантските търговски центрове. Най-най удачното място за това е гигантът KaDeWe, който отдавна е символ на Берлин. Тук можете да намерите висококачествени дрехи и обувки. Най-добре е да го посетите във времето на големите намаления – от началото на ноември до Коледа.

Що се отнася до кухнята на немците, в Берлин можете да пробвате от всички популярни видове колбаси, шунка, цаца, супи, като например от грах, пиле или от дивеч; пържоли, котлети, филета и, разбира се, традиционното кисело зеле като гарнитура. Немската бира не се нуждае от реклама – всеки, посетил Берлин, задължително пробва няколко вида от нея.

Ако трябва да обобщим, в германската столица можете да прекарате чудесно. Ние ви съветваме да не пропускате да посетите Берлин – едно от най-интересните места на туристическата карта на Европа. А ние сме готови да ви предоставим най-евтините самолетни билети до Берлин и други градове на Германия.

Самолетни билети София-Берлин: Как да намерите най-добрите сделки

Ако планирате пътуване от София до Берлин, намирането на най-добрите оферти за самолетни билети може да ви помогне да спестите пари и да оползотворите максимално бюджета си за пътуване. В тази публикация в блога ще споделим някои съвети за намиране на изгодни самолетни билети София-Берлин.

Резервирайте рано

Както при повечето полети, колкото по-рано резервирате, толкова по-добра е цената. Ако знаете датите на пътуването си достатъчно предварително, започнете да търсите полети възможно най-скоро, за да получите най-добрата сделка.

Бъдете гъвкави с датите си за пътуване

Ако датите ви за пътуване са гъвкави, помислете дали да летите през делничните дни вместо през уикендите, тъй като цените могат да бъдат по-ниски. Можете също да опитате да използвате търсачка за полети, която показва цени за няколко дати, за да намерите най-евтините опции.

Проверете бюджетните авиокомпании

Докато традиционните авиокомпании като Lufthansa и Bulgaria Air предлагат полети София-Берлин, бюджетните авиокомпании като Ryanair и Wizz Air често могат да предложат по-ниски цени. Имайте предвид, че бюджетните авиокомпании може да начисляват допълнителни такси за багаж, избор на място и други услуги, така че вземете предвид тези разходи при решението си.

Потърсете сделки и промоции:

виокомпаниите често предлагат сделки и промоции за самолетни билети, особено през слабия сезон или около празници. Регистрирайте се за бюлетини на авиокомпаниите и ги следвайте в социалните медии, за да бъдете информирани за всякакви разпродажби или специални оферти.

Използвайте агрегатор за полети

Агрегаторите за полети като Kiwi или Myfly.bg могат да търсят множество авиокомпании и уебсайтове за пътуване, за да намерят най-евтините опции за вашите дати на пътуване. Тези уебсайтове също така често ви позволяват да настроите известия за цените, така че да можете да бъдете уведомени, когато цените паднат.

Помислете за престой

Докато директните полети често са по-удобни, те могат да бъдат и по-скъпи. Помислете за полети с престой, които могат да бъдат по-евтини. Имайте предвид обаче, че по-дългите престои могат да означават и по-дълго време за пътуване.

Като следвате тези съвети, можете да намерите изгодни самолетни билети София-Берлин и да спестите пари от пътуванията си. Не забравяйте да вземете предвид и разходите за транспорт от и до летището, както и всички места за настаняване и дейности в Берлин, за да се възползвате максимално от бюджета си за пътуване.

София берлин полети | Самолетни билети софия берлин ryanair | Самолетни билети софия берлин wizz air | Самолетни билети софия берлин българия ер | Летище варна полети до германия | Отменени полети от германия | Самолетни билети до германия франкфурт | Самолетни билети варна берлин