{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Евтини самолетни билети до Варшава-Столицата на Полша Варшава, като всички големи исторически градове, е основана на река. Варшава е попадала под много удари в своята история, но винаги е успявала да възстанови облика си. В началото на миналия век заради своята красота и самобитност градът е наречен Източен Париж. По време на Втората световна война Варшава е почти напълно разрушена. Въпреки това градът и неговите исторически квартали са пресъздадени изцяло със старинния им облик. Кралският замък, съборът на Йиоан Крестител и други знакови сгради са възстановени по ескизи от 17-18 век.

Евтини самолетни билети до Варшава

Днес река Висла пресича града от север на юг, като го разделя на историческата западна част и предимно жилищните квартали на изток.

Евтини самолетни билети до Варшава

Евтини самолетни билети до Варшава

Повечето забележителности във Варшава се намират в Стария град, известен още като Старо место. Централното място тук е Земският площад, на който е разположен Кралският дворец – визитната картичка на Варшава. Дворецът е построен от княз Сигизмунд в края на 16 век – нач. на 17 век. Тук има стълпотворение на туристи, желаещи да се снимат на фона на двореца или да посетят музейните изложби в самия дворец.

Евтини полети самолетни билети до Варшава

Старият град не е голям, той може спокойно да бъде обходен пеш. В края на Старо место се намира популярната туристическа улица – Краковско предградие, където се намират и много известни сгради – дворците Тишкевич и Чапски, най-старият хотел във Варшава „Бристол“, Академията на изящните изкуства, паметниците на Понятовски, Мицкевич и Прус. По дължината на цялата улица има музикални пейки. Всички обекти в Стария град са включени в Списъка на световното културно наследство на Юнеско.

Не по-малко интересен за туристите е парковия комплекс Лазенки. Той остава незасегнат от военните действия по време на Втората световна война. Тук има старинен амфитеатър. Също тук се намира Музеят на Шопен, където са изложени ръкописните партитури, музикалните инструменти, лични вещи и отпечатък на ръката на великия композитор. Неговото име носи Варшавския аеропорт.

Във Варшава има много паметници на религиозната култура, най-значим сред които е катедралата Александър Невски, построена през 1900 г. Варшава е много харесван от туристите град. Освен всички забележителности, концентрирани главно в Стария град, градът притежава и лукса на европейските столици – тук в обществените места има безплатен интернет, в града има много луксозни хотели, аренда на автомобил може да стане на много места в града. Симбиозата между Стария град и лъскавите витрини кара туристите да търсят евтини самолетни билети до Варшава и да посещават полската столица през всички сезони на годината.

Етикети: Евтини полети до полша, евтини самолетни билети варшава, цени, промоции, изгодни оферти, варшава билети Разписание на полети софия варшава | Wizz air софия варшава | София полша полети | Полети от полша до българия | София варшава автобус | Ryanair | Варна краков самолет | Полети от варна до варшава

Промоции на самолетни билети евтини полети до Варшава

Резервирайте самолетни билети умно и по-бързо.

0700 10 332

Полезна информация за пътувания със самолет

Покажи още оферти за самолетни билети  

Евтини самолетни билети до София

Кога са най евтини самолетните билети до София?: най евтини самолетните билети до София понякога могат да се открият в неочаквани ситуации и по специални поводи. Вместо да се ограничавате само до традиционните сезони и дати, е възможно да намерите по-изгодни оферти, ако сте гъвкави и креативни. Ето няколко необичайни идеи, които може да изпробвате: Последвайте събития и фестивали Преди …

Още..  

COVID-19 Коронавирус и пътешественици

Всички здравни инструкции са съобразени с препоръките на Световната здравна организация (СЗО). Вижте актуализацията на СЗО от 14 април Пътуване със самолет по време на пандемия Какво трябва да знаете, ако имате или трябва да пътувате по въздух Въпреки че рискът от захващане на инфекция на самолет обикновено е по-малък, отколкото в търговски център или офис среда, има прости мерки, …

Още..  

Как да летим по-евтино?

Как да летим по-евтино Най-сигурният начин да спестим пари от самолетен билет, е да го закупим по-отрано. Колкото по-близка е датата на полета, толкова по-малък ще е изборът и по-висока цената. Освен това, много авиокомпании са разработили система на стимулиране на често летящите пътници: за всеки полет се начисляват мили, за които впоследствие може да се закупи самолетен билет, да …

Още..