{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Виена определено е един от най-старите градове не само в Европа, но и в целия свят. Историята на самата Виена като населено място започва в средата на 1 век с началото на строителството на територията на днешния стар град от римски легион. След римляните през града минават орди от варвари, едни от най-страшните такива са монголските орди, но именно тук е спряна инвазията на османските турци към Европа. Днес Виена е главен град на Австрия с население от 1,7 милиона жители (2,2 милиона с предградията).

Евтини самолетни билети до Виена

Разположена е в югоизточната част на Централна Европа, близо до Чехия, Словакия и Унгария, което прави града често избираема дестинация, възползвайки се от евтини самолетни билети, където може да се направи бърза и лесна връзка до съседни държави.

Auto Draft

 

През 2001 г. градският център справедливо е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, защото това е градът на валсовете, изкуството, галериите, музеите и финните паркови ансамбли. Но в същото време, градът е абсолютно имперски по дух, Виена е столицата на най-многонационална европейска империя.

Виена

Градът е запазил много функции, присъщи на столиците на големи публични субекти. С величествените храмове, луксозната резиденция на кралското семейство, театрите, оперните зали, широките площади и булеварди, Виена се счита за една от най-красивите и интересни столици в света и често могат да се намерят евтини самолетни билети до Виена.

Виена

Австрийската столица е разделена на 23 части. Всяка градска зона има име и определен пореден номер. Район №1, известен още като Вътрешен град – историческият център и място за туристическа атракция. Районите от 2-ри до 9-ти са в непосредствена близост до Главния и се считат за съвременен център на Виена.

Виена

Евтини самолетни билети до Виена

И тук има множество забележителности, като цената на хотелските стаи в тези райони са много по-ниски, отколкото в Първи район.

Транспортната система на град Виена се състои от автобуси, трамваи, метро (U-Bahn) и крайградски влакове (S-Bahn). За по-лесно придвижване във Виена е по-добре да си купите карта за транспорт: това ще намали значително цената на пътуването.

Виена

Евтини самолетни билети до Виена

Ако оставате във Виена само няколко дни, по-изгодни са еднократните билети, които могат да бъдат закупени в станциите на метрото или в будките за вестници (Tabak-Trafik).Коли под наем във Виена можете да наемете лесно – офиси на фирми, предлагащи тази услуга има край на града, на летището и жп гарите и в някои хотели. Цената на наем – от 50 евро на вечер, но детските седалки се заплащат допълнително.

Евтини самолетни билети до Виена

Някои австрийски пътища са платени. Винетки може да се закупят в бензиностанции или в специални павилиони. Винетките са за: 10 дни, 2 месеца или 1 година. В по-старите квартали (№1-9 и номер 20) паркирането е само платно, като можете да оставите колата само за кратко време.
Безплатна безжична връзка чрез интернет (Wi-Fi) на практика имат всички хотели, големи магазини, кафенета, ресторанти, музеи, а дори и катедрали. В допълнение, във Виена са изключително популярни интернет кафенетата.

Виена е една от столиците, често посещаема от шопинг маниаците. Много от тях закупуват много отрано евтини самолетни билети до Виена, за да се възползват от намаленията, особено предколедните. Други просто отиват да се насладят на виенската кухня или да посетят известните в цял свят виенски сладкарници и кафенета. А трети се възползват от предварително закупени евтини самолетни билети до Виена, за да посетят музеи, опери, дворци и катедрали.

София виена полети | Самолетни билети до виена ryanair | Laudamotion софия виена | Варна виена полети | Самолетни билети софия виена българия ер |
Ryanair софия виена | Самолетни билети софия виена wizz air | България ер софия виена

Промоции на самолетни билети евтини полети до Виена.

Резервирай полета си сега!
0700 10 332

Полезна информация за пътувания със самолет

Покажи още оферти за самолетни билети  

COVID-19 Коронавирус и пътешественици

Всички здравни инструкции са съобразени с препоръките на Световната здравна организация (СЗО). Вижте актуализацията на СЗО от 14 април Пътуване със самолет по време на пандемия Какво трябва да знаете, ако имате или трябва да пътувате по въздух Въпреки че рискът от захващане на инфекция на самолет обикновено е по-малък, отколкото в търговски център или офис среда, има прости мерки, …

Още..  

Как да летим по-евтино

Как да летим по-евтино Най-сигурният начин да спестим пари от самолетен билет, е да го закупим по-отрано. Колкото по-близка е датата на полета, толкова по-малък ще е изборът и по-висока цената. Освен това, много авиокомпании са разработили система на стимулиране на често летящите пътници: за всеки полет се начисляват мили, за които впоследствие може да се закупи самолетен билет, да …

Още..  

Електронен самолетен билет

Електронен самолетен билет Електронният самолетен билет се различава от обикновения с това, че той не се разпечатва на хартия. Цялата информация за пътуването се съхранява в електронен вид в базата данни на авиокомпанията. Сега вече е почти невъзможно да се купи билет на бланка – практически всички билети са електронни.  Какви са предимствата на електронния самолетен билет? Електронният билет се купува …

Още..