{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Евтини самолетни билети, двупосочни полети до Париж | Столицата на Франция - Париж е разположена на двата бряга на река Сена в района Ил дьо Франс в северната част на страната. Париж е основан преди повече от 2 000 години. Днес освен че е най-големият град в страната с над 2 млн. жители, Париж е и главният икономически и културен център на Франция, а също и важен политически център в Европа. Тук е седалището на няколко международни организации, като ЮНЕСКО, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, Международната търговска палата и Международния арбитражен съд.

Евтини самолетни билети до Париж

Евтини самолетни билети до Париж

Евтини самолетни билети до Париж

Евтини самолетни билети до Париж

Париж е най-гъсто населената столица в Европа. Предвид това, че зелените площи на глава от населението в града са много малко (2 кв.м.), Париж се сблъсква с проблема на замърсяването на въздуха.

Вече много години Париж влиза в петицата на най-популярните туристически дестинации в света. Тук се намират множество паметници на културата. Годишно градът се посещава от 45 милиона туристи, а символите му са едни от най-лесно разпознаваемите в световната култура. На първо място това е Айфеловата кула – световно известен символ на Париж, най-посещаемата забележителност в света. Кулата е замислена като временно съоръжение – трябвало е да служи като главен вход на Всемирното парижко изложение през 1889 г., а 20 години след изложението, планирано е кулата да бъде демонтирана. Тя обаче съществува до днес и от площадките в горната част на кулата могат да се видят всички забележителности на града.

Евтини самолетни билети до Париж

Евтини самолетни билети до Париж

Друга популярна забележителност в града е Триумфалната арка, построена в чест на победите на армията на Наполеон Бонапард. Съборът на Парижката Богородица, разположен в сърцето на Париж – географски и исторически – на остров Сите, се явява „духовно сърце“ на френската столица. В католическият събор се съхранява една от най-ценните светини на християнството – тръненият венец на Иисус Христос.

Евтини Полети до Париж

Един от най-големите музеи в света също се намира в Париж. Със своите 8,3 милиона туристи годишно Лувърът е най-посещаваният музей на изкуството в света. В Париж има над 150 музея, като други известни музеи са Националният музей за съвременно изкуство, музеят Орсе и др. Във френската столица има и много библиотеки, Библиотеката Мазарини е най-старата (1643 г.) обществена библиотека във Франция.

Друга популярна сред туристите забележителност е базиликата Сакре Кьор или „Свято сърце“, разположена на върха на хълма Монмартр.
Париж е градът на светлините и романтиката. Градът е и един от най-важните конгресни центрове, модата, лукса, гастрономията и на любовните пътешествия. Влюбените двойки често се разхождат пред красивия събор Нотр-Дам, разположен на остров Сите.

Няма съмнение, че желаещите да посетят Париж са изключително много. Евтини самолетни билети до Парижне са рядкост, но предвид това, че градът е един от най-посещаваните градове в света, тези билети бързо се изчерпват. Париж обаче е готов да посрещне всеки, решил да го посети. Тук има три международни аеропорта, на територията на града има 7 железопътни гари. Най-благоприятното време за посещение на Париж е пролетта и есента през септември и октомври.

няколко съвета за български туристи в Париж:

Научете малко френски: Въпреки че много парижани говорят английски, винаги е добра идея да научите някои френски фрази, за да покажете уважение към местната култура. Дори прости фрази като „bonjour“ (здравей), „merci“ (благодаря) и „au revoir“ (довиждане) могат да помогнат много.

Планирайте предварително: Париж е популярна туристическа дестинация, така че е важно да планирате маршрута си предварително, за да избегнете дългите опашки и пренаселените атракции. Помислете за закупуване на билети предварително за популярни обекти като Айфеловата кула, Лувъра и Нотр Дам.

Вземете Paris Pass: Ако планирате да посетите множество атракции в Париж, помислете за закупуване на Paris Pass, който включва безплатен вход до над 60 атракции, както и отстъпки за обиколки и транспорт.

Останете на централно място: Париж е голям град, но много от най-добрите атракции се намират в централните арондисмани. Помислете за настаняване в хотел или Airbnb в един от тези райони, за да улесните разглеждането на града.

Използвайте обществен транспорт: Париж има отлична система за обществен транспорт, включително метро, автобуси и влакове. Помислете за закупуване на многодневна карта за метрото, за да улесните придвижването си из града.

Внимавайте за вещите си: Както при всяка голяма туристическа дестинация, важно е да внимавате за вещите си, за да избегнете джебчийство и други кражби. Пазете ценностите си на сигурно място и бъдете наясно със заобикалящата ви среда по всяко време.

Опитайте местната кухня: Париж е известен със своята храна, от кроасани и багети до escargos и boeuf bourguignon. Не пропускайте да опитате някои от местната кухня и да разгледате оживената кулинарна сцена на града.

Разгледайте отвъд туристическите обекти: Докато Айфеловата кула и Лувърът са атракции, които трябва да се видят, Париж може да предложи много повече. Помислете за проучване на някои от по-малко известните квартали на града, като Монмартър или Маре, за да откриете скрити скъпоценни камъни и да усетите вкуса на местния живот.

Като цяло Париж е красив и оживен град с много неща за разглеждане и правене. Следвайки тези съвети, българските туристи могат да се възползват максимално от пътуването си и да изживеят незабравимо преживяване в Града на светлината.

Евтини самолетни билети до Париж | Самолетни билети до париж ryanair | София париж самолетни билети |
Самолетни билети софия париж българия ер | Самолетни билети софия париж wizzair | Директни полети от софия до франция | Самолетни билети варна париж | Евтини самолетни билети | София париж автобус

Резервирайте евтини полети от София до Париж с myfly.bg

 


Промоции на самолетни билети евтини полети до Париж-Франция

Резервирайте самолетни билети умно и по-бързо.

Полезна информация за пътувания със самолет

Покажи още оферти за самолетни билети  

Евтини самолетни билети до София

Кога са най евтини самолетните билети до София?: най евтини самолетните билети до София понякога могат да се открият в неочаквани ситуации и по специални поводи. Вместо да се ограничавате само до традиционните сезони и дати, е възможно да намерите по-изгодни оферти, ако сте гъвкави и креативни. Ето няколко необичайни идеи, които може да изпробвате: Последвайте събития и фестивали Преди …

Още..  

COVID-19 Коронавирус и пътешественици

Всички здравни инструкции са съобразени с препоръките на Световната здравна организация (СЗО). Вижте актуализацията на СЗО от 14 април Пътуване със самолет по време на пандемия Какво трябва да знаете, ако имате или трябва да пътувате по въздух Въпреки че рискът от захващане на инфекция на самолет обикновено е по-малък, отколкото в търговски център или офис среда, има прости мерки, …

Още..  

Как да летим по-евтино?

Как да летим по-евтино Най-сигурният начин да спестим пари от самолетен билет, е да го закупим по-отрано. Колкото по-близка е датата на полета, толкова по-малък ще е изборът и по-висока цената. Освен това, много авиокомпании са разработили система на стимулиране на често летящите пътници: за всеки полет се начисляват мили, за които впоследствие може да се закупи самолетен билет, да …

Още..