{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Евтини самолетни билети, двупосочни полети до Санкт Петербург Наричан още „северна столица на Русия“ Санкт Петербург оставя незабравими впечатления на всеки, посетил града поне веднъж. Много туристи се връщат там отново, защото забележителностите тук са толкова много, че е почти невъзможно да се разгледат за два-три дни.

Евтини самолетни билети до Санкт Петербург

Евтини самолетни билети, двупосочни полети до Санкт Петербург

Евтини самолетни билети до Санкт Петербург

Градът е основан от цар Петър I  на 27 май 1703 г. при вливането на река Нева във Финския залив. Мястото е избрано не случайно, главно от геостратегическа гледна точка. Именно от тук се открива морския път на Русия за Западна Европа. Днес пристанището на Санкт Петербург е най-главното в Русия.
От 1713 г. с прекъсване през 1728-1732 г. Санкт Петербург е столица на Руската империя до 1918 г., когато правителството на В.И. Ленин премества столицата в Москва. Градът е наричан още Петроград, Ленинград и сега (от 1991 г.) носи първоначалното си име Санкт Петербург.

Санкт Петербург

Евтини самолетни билети, двупосочни полети до Санкт Петербург

Още от своето създаване градът впечатлява с многобройно население. През 1916 г. в него живеят почти два и половина милиона души. По време на блокадата на Ленинград (1941-1943 г.) населението намалява, но в началото на 50-те то е вече 3 млн.души. Днес населението на Санкт Петербург е над 5 млн. души. Това е най-северният град в света с над 1 млн. души население.

Санкт Петербург има силно развита хидрографска мрежа. Само на територията на града има 342 моста, 22 от които са подвижни. До голяма степен именно на тях се дължат големите задръствания в града. Най-удобен транспорт е метрото, което е най-дълбоко прокопаното метро в света, изградено под река Нева.

Санкт Петербург

Санкт Петербург е сред важните европейски културни и научни средища. Още през 1725 г. е основана Петербургската академия на науките, през 1756 г. е създаден първия държавен театър (Александринския), а през 1764 г. е основана Императорската художествена академия. Историческият център на Санкт Петербург и дворцово-парковите ансамбли в предградията му (Царско село, Петерхов, Павловск, Гатчина, Стрелна, Кронщат и др.) са включени в Списъка на световното културно наследство. „Историческият център“ е много обширен.

Туристите, посетили града само за няколко дни, се ограничават в периметъра от река Нева до Невския проспект. Тук са разположени голяма част от забележителностите: Ермитажът – най-големият музей на изкуството в света, Дворцовият площад, Руският музей, Спасителят на кръвта, Марсово поле, Казанският събор, памятникът на Петър Велики – Меден конник и др. На север от историческия център се намира Петроградската страна, също любимо място за туристи, където се намират Петропавловската крепост, Княз Владимирския събор, Петербургската джамия, Артилерийския музей и други.

Обликът на града е изграждан главно от италиански и френски архитекти и поради многото канали Санкт Петербург е наричан още северна Венеция. Това обаче не са били просто архитекти, а най-добрите архитекти в своето време. Затова в Санкт Петербург има толкова много архитктурни шедьоври. Преди всичко това са дворците: Зимният, Мраморният, Строгановският, Меншиковският, Шереметевският, Суворовският и други.

В града има и много храмове, като три от тях са главни: Исаакиевският събор (вторият по височина православен храм в света), Казанският събор и катедралата Спасителят на кръвта. В Санкт Петербург има и внушителен брой паметници. Музеите в града са около 250. Театрите също са голямо количество – лидерско място заема Мариинският театър за опера и балет.

Безспорно, Санкт Петербург е един от най-посещаваните туристически градове в света. Най-бързо до там се стига със самолет. Евтини самолетни билети до Санкт Петербург се търсят през цялата година, но най-вече по време на т.нар. Бели нощи (от 11 юни до 2 юли), когато нощта практически не настъпва поради блиостта на града до арктическия кръг. По това време в града прииждат много туристи, провеждат се много фестивали и се организират специални екскурзии.

Директни полети до санкт петербург | билет до санкт-петербурга цена | София санкт петербург wizzair |
Самолетни билети варна санкт петербург | чартер бургас санкт-петербург | Чартърни полети от варна до санкт петербург летния сезон