{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Швейцарската столица Цюрих далеч не е мегаполис, но все пак е „глобален“ град – такъв статут той получава заради своята значимост на световната икономическа арена. Цюрих е най-големият град в Швейцария с население малко над 400 хиляди души. От началото на века швейцарската столица се увеличила с около 30 хиляди души. Градът е търговският център на Швейцария, а в световен мащаб е известен като най-важният център на офшорно банкиране в целия свят. Това се дължи на швейцарската банкова тайна, която обаче ще отпадне от 2018 г. за гражданите на ЕС. Този факт може да се отрази негативно на финансовия сектор, който реализира една четвърт от стопанската дейност на града. Цюрих е най-голямото търговско средище в страната.

Евтини полети до Цюрих

Най-голямото летище в Швейцария също се намира тук. И макар да е разположен в северната част на страната, Цюрих е достатъчно близо до всеки край на Швейцария предвид неголемите размери на страната. Евтини полети до Цюрих могат да се намерят, макар и търсенето да е много голямо, тъй като летището в Цюрих е голям трансферен хъб за цяла Европа. Много голямо е обаче търсенето на самолетни билети до Цюрих през зимата. Градът се намира само на час и половина път с кола до един от най-красивите планински курорти в света – Engelberg; на час път на изток е курортът Atzmaennig, на по-малко от час се намират Melchsee-Frutt и Brigels-Waltensburg-Andiast.  През активния зимен сезон от началото на декември до края на май евтини самолетни билети до Цюрих почти е невъзможно да се намери.

Евтини полети до Цюрих

Градът обаче привлича туристите на само през зимата. Лятото в Цюрих е особено приятно. Градът се намира на брега на Цюрихското езеро и тук има много плажуващи. Туристите идват през лятото, защото въпреки досадната за южняците швейцарска точност и прецизност, граничеща със снобизъм, нощният живот е не по-малко бурен от този в другите европейски столици. В Цюрих е шумно и през деня, но това се случва само по време на знаменития Стрийт парад, който се организира в средата на август и представлява клубно забавление на открито.

Евтини полети до Цюрих

Сърцето на Цюрих, неговият исторически център – хълмът Линденхоф, се намира в Стария град. Това място е било заселено още от келтите, след което е завладяно от римляните и франките. Забележителностите в града са смесица от древни събори и съвременни арт-обекти; притихнали, богати на експонати музеи и авангардни театри. За вниманието на туристите музеите и паметниците на архитектурата съперничат с Цюрихското езеро и планината Ултиберг, а в близост до града се намира и Рейнския водопад.

Етикети: софия цюрих българия ер,  софия цюрих самолет, sofia zurich flights,  zurich sofia, софия цюрих wizz air, софия цюрих разстояние, швейцарски авиолинии,

София цюрих българия ер | София цюрих wizz air | София цюрих самолетни билети | Директни полети до швейцария | България ер |
София цюрих автобус | Самолетни билети софия париж българия ер | Самолетни билети софия мадрид българия ер