{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Мюнхен

Евтини самолетни билети до Мюнхен Германия

Мюнхен е третият по големина град в Германия (след Берлин и Хамбург) и център на богатата немска провинция Бавария. Градът има население от над милион и половина души. Мюнхен е силно развит икономически – той е вторият по промишлена сила град в Германия. Мюнхен заема едно от водещите места в културния живот на страната.

Munich, Bayern, Bavaria, City, Panorama, Muenchen

Градът е основан в началото на 13 век на река Изар. През столетията Мюнхен се оказва в центъра на много военни, политически и спортни събития.

Мюнхен е популярна туристическа дестинация. Годишно градът е посещаван от над 5 млн. туристи. Мюнхенското летище е седмото по големина пътническо летище в Европейския съюз. То е голям трансферен хъб и годишно през него преминават около 30 млн. пътници. Евтини самолетни билети до Мюнхен се търсят постоянно, но особено много преди ежегодния Октоберфест, което е най-посещаваното събитие в цяла Германия. Фестивалът, посветен на бирата, има двувековна история.

Мюнхен има безброй забележителности. В центъра на града се намира най-красивият площад в Мюнхен – Мариенплац, наречен на Божията майка. В центъра на площада се издига позлатената статуя на Дева Мария. На площада ежегодно от края на ноември до края на декември се организира Коледен базар, който също привлича много туристи. В близост до площада са Старото и Новото кметство. Интересен за туристите е богато украсеният часовник с движещи се фигури на Новото кметство.

Munich, Architecture, Germany, Bavaria, Europe

В центъра на Бавария има няколко важни галерии и музеи, сред които са Старата пинокотека, Новата пинокотека и Пинокотеката на модерното изкуство. Следват Техническият музей, Градският музей, музеят на киното, музей на кристалите и др.

Мюнхен е известен и със своите паркове. Английската градина привлича както жителите на града, така и гостите му. Тук има езера, кафенета, място за джогинг и пикник. Освен това мюнхенци и туристите обичат местната бира, като в производството й има традиции още от 13-15 век.

Определено Мюнхен е град на младежта. Тук има 13 ВУЗа, в които се обучават около 90 хил. студента. Мюнхен е на второ място по важност в сферата на информационните технологии, в който сектор заетостта е от предимно млади хора.

Мюнхен е известен още и с това, че има два големи футболни отбора и е място, където се намират централте на големите компании като BMW, Microsoft, Siemens, Allianz и други.

Етикети: самолетни билети мюнхен варна, софия мюнхен wizz air, самолетни билети мюнхен бургас, самолетни билети солун мюнхен, самолетни билети мюнхен атина, евтини самолетни билети до мюнхен

 

Промоции на самолетни билети евтини полети до Мюнхен

Резервирайте самолетни билети до Мюнхен умно и по-бързо.

Промоции на самолетни билети евтини полети до Мюнхен

0700 10 332