{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Варшава

Евтини самолетни билети до Варшава-Столицата на Полша Варшава, като всички големи исторически градове, е основана на река.

Днес река Висла пресича града от север на юг, като го разделя на историческата западна част и предимно жилищните квартали на изток.

Варшава е попадала под много удари в своята история, но винаги е успявала да възстанови облика си. В началото на миналия век заради своята красота и самобитност градът е наречен Източен Париж. По време на Втората световна война Варшава е почти напълно разрушена. Въпреки това градът и неговите исторически квартали са пресъздадени изцяло със старинния им облик. Кралският замък, съборът на Йиоан Крестител и други знакови сгради са възстановени по ескизи от 17-18 век.

Повечето забележителности във Варшава се намират в Стария град, известен още като Старо место. Централното място тук е Земският площад, на който е разположен Кралският дворец – визитната картичка на Варшава. Дворецът е построен от княз Сигизмунд в края на 16 век – нач. на 17 век. Тук има стълпотворение на туристи, желаещи да се снимат на фона на двореца или да посетят музейните изложби в самия дворец.

Старият град не е голям, той може спокойно да бъде обходен пеш. В края на Старо место се намира популярната туристическа улица – Краковско предградие, където се намират и много известни сгради – дворците Тишкевич и Чапски, най-старият хотел във Варшава „Бристол“, Академията на изящните изкуства, паметниците на Понятовски, Мицкевич и Прус. По дължината на цялата улица има музикални пейки. Всички обекти в Стария град са включени в Списъка на световното културно наследство на Юнеско.

Не по-малко интересен за туристите е парковия комплекс Лазенки. Той остава незасегнат от военните действия по време на Втората световна война. Тук има старинен амфитеатър. Също тук се намира Музеят на Шопен, където са изложени ръкописните партитури, музикалните инструменти, лични вещи и отпечатък на ръката на великия композитор. Неговото име носи Варшавския аеропорт.

Във Варшава има много паметници на религиозната култура, най-значим сред които е катедралата Александър Невски, построена през 1900 г.

Варшава е много харесван от туристите град. Освен всички забележителности, концентрирани главно в Стария град, градът притежава и лукса на европейските столици – тук в обществените места има безплатен интернет, в града има много луксозни хотели, аренда на автомобил може да стане на много места в града. Симбиозата между Стария град и лъскавите витрини кара туристите да търсят евтини самолетни билети до Варшава и да посещават полската столица през всички сезони на годината.

Етикети: Евтини полети до полша, евтини самолетни билети варшава, цени, промоции, изгодни оферти, варшава билети

Промоции на самолетни билети евтини полети до Варшава

Резервирайте самолетни билети умно и по-бързо.

0700 10 332