{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Как да получите обезщетение за отменен полет

Искате да научите как да получите обезщетение за отменен полет? Вижте нашите съвети и насоки за това как да изискате правата си, когато полетът ви бъде отменен. Разберете за вашите права като пътник и как да подадете искане за обезщетение. Ние ще ви помогнем да получите справедливото обезщетение, което заслужавате.

AirHelp - Claim For Flight Disruption

За да получите обезщетение за отменен полет, следвайте следните стъпки:

  1. Проверете своите права: Първо и най-важно, уверете се, че имате право на обезщетение според законодателството на Европейския съюз (EU261/2004). Това право важи за полети, които са отменени от авиокомпанията и не са били предупредени с поне 14 дни преди предвидената дата на полета.Flight Cancellation Compensation Guide - EFC
  2. Свържете се с авиокомпанията: Свържете се директно със съответната авиокомпания, която отмени полета. Задайте въпроса за обезщетение и поискайте информация относно процедурите, които трябва да следвате.
  3. Подайте искане за обезщетение: Попълнете и подайте официално искане за обезщетение към авиокомпанията. В това искане посочете всички необходими данни, включително детайли за полета, датата и причината за отмяната, както и вашите контактни данни.
  4. Запазете документация: Запазете копия на всички съобщения, имейли и документи, свързани с отменения полет. Те могат да ви послужат като доказателство при необходимост.
  5. Обърнете се към националния орган за защита на потребителите: Ако авиокомпанията откаже или не отговори на вашето искане за обезщетение, можете да се обърнете към националния орган за защита на потребителите във вашата държава. Те могат да ви помогнат с процедурата и да предоставят съвети и насоки.
  6. Обърнете се към организации за защита на потребителите: Ако имате затруднения или не получите задоволителен отговор от авиокомпанията или националния орган за защита на потребителите, можете да потърсите помощ от организации за защита на потребителите. Те разполагат с експерти и юристи, които могат да ви консултират и предоставят правна подкрепа при събирането на обезщетение.
  7. Подайте жалба на регулаторния орган: В зависимост от вашата държава, може да има регулаторен орган, отговарящ за надзора и регулирането на въздушния транспорт. Ако считате, че вашите права са били нарушени, можете да подадете жалба в този орган. Те ще разгледат вашата жалба и могат да предприемат действия срещу авиокомпанията, ако се установи нарушение.
  8. Обърнете се към съдебния път: В случай че всички предишни стъпки не доведат до положителен резултат, можете да се консултирате с адвокат и да разгледате възможността да предявите съдебен иск срещу авиокомпанията. Адвокатът ще ви помогне да подготвите правилната документация и ще ви предостави правна помощ през целия съдебен процес.

Важно е да имате търпение и да бъдете настоятелни в търсенето на обезщетение. В някои случаи може да е необходимо време и упоритост, преди да постигнете резултат. Винаги се информирайте относно правата си като пътник и проверявайте актуалното законодателство, за да бъдете информирани за вашия случай.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>