{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

COVID-19 Коронавирус и пътешественици

Трябва ли да пътувате със самолет или вече сте пътували наскоро? Или пътуването ви е отменено? По-долу можете да видите няколко специализирани ресурси, които да ви помогнат през кризата с коронавирус (COVID-19).

Всички здравни инструкции са съобразени с препоръките на Световната здравна организация (СЗО). Вижте актуализацията на СЗО от 14 април

Пътуване със самолет по време на пандемия

Какво трябва да знаете, ако имате или трябва да пътувате по въздух

Въпреки че рискът от захващане на инфекция на самолет обикновено е по-малък, отколкото в търговски център или офис среда, има прости мерки, които можете да предприемете, за да намалите допълнително риска от заболяване, ако пътувате. Те включват практикуване на хигиена на ръцете, като ги миете редовно със сапун или дезинфектант на алкохолна основа и не докосвате лицето си, особено очите, носа и устата.

Въпреки че не трябва да пътувате, когато сте болни, трябва ли да изпитате симптоми, предполагащи респираторни заболявания по време на или след пътуване, потърсете медицинска помощ и споделете историята си на пътуване с вашия лекар. Повечето правителства също дават ясни инструкции.

Всички, които пътуват, трябва да се запознаят с местните регулации и препоръки за здраве и безопасност, свързани с COVID-19. Тези мерки могат да варират в зависимост от дестинацията и вида на транспорта.

Преди да заминете на пътуване, е важно да проверите дали имате всички необходими документи и да се уверите, че знаете какви са мерките за защита, които трябва да спазвате по време на пътуването. Важно е също така да следвате препоръките за хигиена, като миете често ръцете си със сапун и вода или да използвате антисептик за ръце.

Ако имате симптоми на COVID-19 или сте били изложени на заразени, трябва да се свържете с местните здравни органи в дестинацията си. Важно е да се придържате към местните регулации и препоръки, за да се гарантира вашата собствена безопасност, както и на другите пътуващи и местното население.

Пътуване със самолет по време на пандемия

Пътуването със самолет по време на пандемия може да бъде стресиращо и е важно да се вземат необходимите предпазни мерки за защита на себе си и другите. Ето някои съвети, които да вземете предвид, когато пътувате със самолет по време на пандемия:

Проверете пътните ограничения: Преди да резервирате билет, уверете се, че няма пътни ограничения в държавата, към която пътувате. Може да се наложи да извършите тест за COVID-19 или да сте в карантина, така че бъдете готови за това.

Носете маска: Носенето на маска е задължително почти навсякъде по време на пътуването, включително на летищата и в самолета. Уверете се, че имате достатъчно маски за дълготрайното пътуване.

Избягвайте контакт с други пътници: Опитайте се да избягвате контакт с други пътници възможно най-много. Седнете на място, което е възможно най-далеч от другите пътници и избягвайте да стояте в опашки или да се събирате на гъсто.

Използвайте дезинфектант за ръце: Използвайте дезинфектант за ръце редовно, особено преди ядене или докосване на лицето.

Избягвайте да докосвате общи повърхности: Избягвайте да докосвате общи повърхности в самолета, като например копчета, лостове или ръкохватки.

Следвайте инструкциите на летислената екипаж: Следвайте инструкциите на летислената екипаж по време на полета. Те ще ви информират за всякакви промени в процедурите за пътуване и за това как да се държите по време на полета.

Моля, вижте актуализациите на IATA Travel Center относно ограниченията за пътуване.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>