Будапеща

Евтини самолетни билети до Будапеща

Както широко е известно, унгарската столица е съставена от два исторически града – Буда и Пеща, намиращи се на двата противоположни бряга на река Дунав. През 1873 г. те се обединяват в град Будапеща.

Grey Concrete Building Under Grey and White Cloudy Sky

Населението на града е приблизително 2 млн. души, което е 1/5 от цялото население на Унгария. Буда скрива в сянката на дърветата си имперския дух и бласъка на реставрациите. Тук се намира Кралският дворец и Бадайската крепост. Обликът на Пеща се оформя от огромните сгради и големите кръстовища. Пеща се превръща в културен, икономически и политически център. По-отдалечено от историческия център на Будапеща са останките на римския град Аквинкум. Тук са се съхранили два амфитеатъра.

Gray Bike Parked on The Street

Няколко моста пресичат Дунав и съединяват Буда с Пеща.  В Дунав на територията на Будапеща има 7 острова, като най-известният от тях е Маргит. На острова има голяма ботаническа градина, останки от доминикански манастир, тук са изградени множество спортни площадки и басейни.

В Будапеща има 223 музея, като сред всички изпъква Националния исторически музей на Унгария. В града се провеждат много фестивали, като най-масовият е посветен на виното и се провежда през първата половина на септември.

Будапеща се счита за един от най-красивитите градове в света. Най-величествената сграда в града безспорно е Парламентът. Най-известен Будапеща обаче е със своите термални източници – в рамките на града те са около 130. Градът е един от най-богатите на термални и лечебни източници град в света. Именно затова евтини самолетни билети до Унгария-Будапеща се търсят много. Най-голямата термална баня в Будапеща – Сечени ежегодно привлича стотици туристи.

silhouette of building under gray sky during golden hour

Транспортът в Будапеща е много добре развит. Любопитен е фактът, че метрополитенът в града е най-старият в Европа – първият лъч под кръстовището Андраши е изграден още през 1896 г. Друг любопитен факт – най-популярният вид транспорт в Будапеща са трамваите; трамвайните линии в града се считат за най-натоварените в света, а най-дългите трамваи в света са именно в Будапеща.

На около 20 км. извън града се намира пистата за Формула 1 „Хунгароринг“, изградена през 1986 г. За състезанията, провеждани ежегодно в средата на август, пристигат около 120 000 зрители. Тогава намирането на евтини самолетни билети до Будапеща е почти невъзможно, затова Myfly препоръчва – закупувайте билети по-отрано, за да птувате до унгарската столица на по-ниски цени.

от София до Будапеща / от Будапеща до София  – От варна до Будапеща / От Будапеща до Варна – От Бургас доБудапеща / от Будапеща до Бургас

Промоции на самолетни билети евтини полети до Будапеща-Унгария.

Резервирайте самолетни билети умно и по-бързо.

Евтини самолетни билети до КипърБудапеща

0700 10 332

Myfly.bg предлага най евтините самолетни билети до Будапеща
Полети от София, България до Будапеща, Унгария

error: Content is protected !!