Chat with us, powered by LiveChat
{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}

Лисабон

Евтини самолетни билети до Лисабон

Стилицата на Португалия Лисабон е най-западната столица в Европа. Градът е разположен в устието на река Тежу, при вливането й в Атлантическия океан. Населението на града е около 600 хиляди души. Градът е разположен на седем високи хълма, намиращи се близо един до друг.

auto draft 9 - Лисабон

Евтини самолетни билети до Лисабон

 

В Лисабон няма много исторически забележителности – градът е почти напълно разрушен при много силното земетресение през 1755 г., когато загиват около 90 х. души. Градът обаче бързо се възстановява. Днес в Лисабон почти на всяка крачка може да се видят величествени събори и дворци, напомнящи за имперското минало, а също и много паметници на крале или аристократи. Най-големият кралски дворец в Португалия – Мафра, се намира в покрайнините на града.

auto draft 7 - Лисабон

Евтини самолетни билети до Лисабон

Най-интересен от туристическа гледна точка е историческият район Алфама. Тук се намира замъкът Св. Георги, крепост на висок хълм, служаща за резиденция на мавърските емири до 1147 г., след което до 16 век замъкът е дом на португалските крале. Именно тук започва началото си града, който се разраства в посока на реката и отвъд нея. В района има най-много забележителности, като някои от тях са единствените, които оцеляват след земетресението през 1755 г. За този район типични са тесните улици, проходи и кръстовища. Почти всички домове в района са украсени с причудливо керамично пано.  При посещение на забележителностите в Алфама, както и в целия град, ще получите отстъпка, ако разполагате с  туристическата Лисбоа кард.

auto draft 8 - Лисабон

Евтини самолетни билети до Лисабон

Друга интересна забележителност в града е статуята на Христос. Тя е висока 84 метра и е копие на бразилската статуя. Статуята в Лисабон е направена с дарения от жителите на града като благодарност затова, че Господ е чул техните молитви и страната избягва участие във Втората световна война. Статуята на Христос има особено място в духовния жовот на страната.

 

Пристанището в Лисабон съществува още от 13 век. От тук са тръгвали на поход велики мореплаватели, като един от тях – Васко да Гама, е погребан в града. От средновековието до днес пристанището в Лисабон е един от най-важните портове на крайбрежието на Атлантическия океан: тук са акустирали кораби  пълни с коприна, подправки и роби, днес това е огромен търговски и пасажерски порт.

Транспортът в града е организиран много добре. Функционират метро, автобусни линии, трамваи. Туристите пристигат в Лисабон с наземен транспорт от съседна Испания или със самолет. От България  евтини самолетни билети до Лисабон може да си осигурите от Myfly, като направите резервация няколко месеца преди полета си.

За децата в града функционира океанариум – един от най-големите в света, чийто обем надвишава 4 млн. литра Обитателите в Лисабонския океанариум са повече от 25 хиляди, като най-голямо впечатление прави огромния тихоокеански осминог с тегло от 250 кг.

Етикети: софия лисабон директен, полети до португалия, софия лисабон българия ер, българия ер лисабон, пътуване до лисабон, промоции, изгодни оферти, евтини полети до португалия


Промоции на самолетни билети евтини полети до Лисабон-Португалия

Резервирайте самолетни билети умно и по-бързо.

samoletni bileti9 - Лисабон

0700 10 332